Originalni avtor
Count__Olaf
Zadeva je blago rečeno škandalozna. Vas zanimajo argumenti proti? Mene zanima en argument za? Razen tega da se polni nemška blagajna namreč ne vidim enega pametnega razloga, za uvedbo te spremembe.
Zadeva poteka že zelo dolgo časa. Če se vrnemo kar nekaj časa nazaj kjer se je začelo. Začelo se je z uvedbo artefaktov. S to veliko spremembo nas je bila večina prisiljena popolnoma spremenit svoj slog igre. Seveda je bil to huda popestritev v tistem času saj je dodalo popolnoma novo dimenzijo igri. Sicer se je poraba golda rahlo povečala, ampak za odličen račun si shajal brez problema z 10e / mesec (v povprečju). Zadeva se je dobro stabilizirala, število igralcev je bilo solidno. Seveda je hud upad kasneje travian doživel z uvedbo raznih pohlepnih funkcij npr. "Nemudoma vrni enote" (za denar seveda). Kasneje je zadeva šla seveda še dlje s spremembo herojev, uvedbo dražb ter predmetov ki v zameno za denar dajejo nevrjetno primerjalno prednost. Sledil je "bistroumen" predlog da se lahko enote kupi in sedaj za češnjo na vrhu smetane še da se lahko združuje enote.
Dajte mi povedat, kdo izmed teh ki igro razvija sploh igra to igro? Je kdaj prišel dlje od faze artov? Jaz razumem da njim ko testirajo TG da neomejeno golda - češ sedaj pa testiraj kaj se da in kaj ne. Ampak dajmo pogledat resnici v oči, ta uvedba v realnem svetu nemore bit plodna. Je kdo pomislil za koliko se bodo podaljšali (za večino že sedaj predolgi) serverji? TG bi moral delati na skrajševanju igre ne na podalševanju. Je kdo pomislil da s to uvedbo igra izgubi še tist zadnje % znanja ki ga potrebujš? Že sedaj je vse odvisno od denarja in aktivnosti....še aktivnost se da kupit (beri gradbeni mojster ipd.). Mi vrjamete da s to funkcijo nihče ne bo speljal računa z manj kot 20e/mesec? Kdo od vas sploh razume kako s tem povečate razliko med golderji in tistimi "usekanimi heavy golderji"? O negolderjih nebom niti govoril ker je škoda izgubljat besede. Prej sem omenil 10e/mesec, danes dajesm nekje 15-20 v povprečju, s to uvedbo bi dajal zagotovo 30+. Saj vem, vaš namen je s tem dosežen, pa vseeno se vprašam - zakaj? Razumem da je igra v fazi upadanja, da se probava izmolzt še tisto malo kar je ostalo ljudi, ampak malo spoštovanja pa vseeno lahko pokažet do nas bebcev ki vlagamo denar že toliko let v to igro. Tista medalja za 5 let igranja je prav en k*** vredna, spoštovanje se pokaže drugače. Spoštovanjese pokaže s predlogi ljudi ki so dejansko kdaj igrali travian, ki vedo kaj igri manjka, ne pa s predlogi tistih ki pogledajo kje se da zaslužit še kakšen evro in uvedejo vse v tej smeri. Včasih ste spremembe uvajali pod pretvezo da bodo slabši imeli več možnosti. Kje so njihove možnosti sedaj? Edina možnost jim je da vložilo 200e na mesec in bodo sigurno konkuriral, za 1000golda/mesec najbrž dobijo še TG svetovalca.
Kvaliteta igre je nevrjetno hudo upadla, in zato so krivi predvsem razvijalci. Igra je šla v napačno smer, daleč od tega da bi bila user friendly, ves smisel je samo še v ožemanju igralcev, kakšni so pogoji za igro, kako igra poteka, kaj šteje v igri , to vam je popolnoma nepomembno. Uvajajo se konstantno neki kozmetični popravki - kdaj bost razumeli da nas briga al piše z rumeno ali z zeleno? Naredite funkcionalne popravke; funkcionalnost > estetika. Že leta se osredotočate samo na estetske popravke ter na zaslužek, spremenite malo vaš fokus. O vaših naklučnih popravlih, ki se nikoli ne pričnej in ne končajo ob navedenm času niti nebom začel. Pa o tem koliko časa se čaka na popravilo določenih napak na katere opozorimo uporabniki (mesece, leta). Med tem ko čakamo pa se šopa kozmetične popravke, menjave barv ipd. Dajte najprej naredit uporabno vrednost potem pa če bo čas/sredstva popravlajte še slikice, risbice, pisave ,....
Mogoče še to konkretno. Jaz igram na -/-, zavezniki so na -/+. Postavim si eno vas na -/+. Ko imajo zavezniki napade, svojo vojsko lepo premestim v vas na -/+ in pomagam zavznikom. Super, rabim minimalno časa. Je kdo pomislil na kaj takega? Je kdo pomislil da se za še večjo hitrost lahko tudi prestopi v drugo alianso? Je kdo pomislil da imajo narejene ekipe s tem še večjo prednost, da o LEGALNIH multi računih in LEGALNIH umetnih garažah niti ne začnem. Ker vse to ne nekaznivo, prednsot teh kršitev pa se samo potencira s to novo "briljantno" spremembo.
Dovolj imam, nebom niti več komentiral, saj so že nekateri fantje prej povedal argumente, mene kar pogreje za vsako stvar ki jo povem. Vprašam se lahko samo kaj še sledi? Mogoče najem natarske vojske za enkraten napad? (Cena 100 golda) ali pa kupi WW vas za 200 golda? Kje se ta požrešnost konča? Ko ste s tem začeli si najbrž nihče ni mislil da bomo iz serverja brez artov prišli na tole danes. Miljon estetskih popravkov, uvedbe pa so bile le redko koristne za igro, kadar so bile pa so po večini predlogi uporabnikov. Preberite še 1x poslovni načrt in premislite kaj je vaše poslanstvo, in nenazadnje kaj je vaš cilj? Ker to kar zdaj delate dvomim da se sklada s prvotnim poslanstvom, mogoče le s sedanjim ciljem....(pomolzti kravo do konca).
O anketah raje nebi, imam občutek da se to rešuje po "osnovnošolsko" se pravi si tisti ki je napisal anketo prilagodi še odgovore. Mogoče bi še pozval celotno TG ekipo (če gre že ravno res to v nemčijo) naj bodo bolj dostopni ter naj pritožbe pregledujejo z resnostjo in zavzetostjo. Tukaj ne govorim le o predlogih, govorim tudi kadar morajo rpeveriti nekaj kar MH ne more. Zavzemit se za uporabnike, pošteno igro ter razmislite nenazadnje o posodobitvi pravil igre ki bodo malo bolj up-to-date. V mojih letih igranja nemalokrat sploh nisem dobil odgovora iz Nemčije, najboljši odgovor pa je bil "bomo preverili" pa še potem se itak ni nič ukrepalo. Spremembe so včasih še malo upoštevali, danes pa so tako globoko zabredli z vsemi spremembami ki so jih izpeljali nalastno roko da bo igro tako skoraj nemogoče rešit pred propadom.
Pa en lep pozdrav