Rezultati 1 do 7 od 7

Tema: kako narediti preprosto igerco

  1. #1
    Bojevnik Avatar uporabnika/uporabnice xmamba
    Datum pridružitve
    Jun 2011
    Objav
    34

    Privzeto kako narediti preprosto igerco

    zdravo
    mene pa zanima kako narediti igro v stilu kače ali kaj podobnega.Pozneje bi tudi probav narediti igro stila mario.
    .me pa zanima
    -ker program rabm
    -koliko časa bi mi uzelo
    hvala in lp
    nj povm še to da sm popoln n00b v programiranju

  2. #2
    Gladiator Avatar uporabnika/uporabnice Allan
    Datum pridružitve
    Apr 2011
    Objav
    81

    Privzeto

    Če si noob se rajši loti česa lažjega npr. spletnih strani. Rabiš dreamweaver in photoshop. Pa tud vodičov za to maš miljone.
    I hear the voice but I dont know where it comes from,
    i see rhe light but idont now where is sun,
    i like the feels but i dont feel anythink,
    my life is complicated and my fells is deep,
    but i am happy because i am on this world...

  3. #3
    Gladiator Avatar uporabnika/uporabnice TravianHelper
    Datum pridružitve
    Feb 2012
    Lokacija
    Slovenia
    Objav
    135

    Privzeto

    Za delat preproste igrce je program: Scratch

    Za 1 preprosto igrco ti ne uzame veliko časa.

  4. #4
    Kr Nekaj
    Datum pridružitve
    Jul 2007
    Lokacija
    Maribor
    Objav
    608

    Privzeto

    Citat Originalni avtor xmamba Poglej prispevek
    zdravo
    mene pa zanima kako narediti igro v stilu kače ali kaj podobnega.Pozneje bi tudi probav narediti igro stila mario.
    .me pa zanima
    -ker program rabm
    -koliko časa bi mi uzelo
    hvala in lp
    nj povm še to da sm popoln n00b v programiranju
    Če si popoln noob v tem in ne veš zakaj se gre, ti svetujem da greš na tečaje, saj se boš sam to ZELO težko naučil, ker je 10x težje kot matematika, na faksu sem naredo Matematiko že, programiranja pa še ne Vglavnem, če se boš to sam učil maš tu nekaj:
    http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1753131

    Drugače pa knjige v knjižnici ti bodo zelo prav prišle, naj ti pa povem, da smo se v srednji šoli učili 1 leto pri programiranju kak sešteješ 2 števili in potem kak izrišeš kvadrat iz zvezdic, tako da preden prideš do nivoja, da znaš naredit uporabno igerco, ti bo vzelo vsaj 1 leto, če se boš intenzivno učil, če pa se boš sam, pa dvomim da boš mel tolko volje


    Imate vprašanje? Odgovor lahko najdete tukaj: T3 Answers / T4 Answers

    Moderatorji svoje delo opravljajo prostovoljno, zato niso dosegljivi 24 ur na dan.

  5. #5
    Začetnik
    Datum pridružitve
    Jul 2012
    Objav
    5

    Privzeto

    Sem najdu vodič kako narest preprosto igrco z programom Adobe Flash.
    KLIK

  6. #6
    Travian Smetana
    Datum pridružitve
    May 2008
    Objav
    1,083

    Privzeto

    Citat Originalni avtor NubCake Poglej prispevek
    Če si popoln noob v tem in ne veš zakaj se gre, ti svetujem da greš na tečaje, saj se boš sam to ZELO težko naučil, ker je 10x težje kot matematika, na faksu sem naredo Matematiko že, programiranja pa še ne Vglavnem, če se boš to sam učil maš tu nekaj:
    http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1753131

    Drugače pa knjige v knjižnici ti bodo zelo prav prišle, naj ti pa povem, da smo se v srednji šoli učili 1 leto pri programiranju kak sešteješ 2 števili in potem kak izrišeš kvadrat iz zvezdic, tako da preden prideš do nivoja, da znaš naredit uporabno igerco, ti bo vzelo vsaj 1 leto, če se boš intenzivno učil, če pa se boš sam, pa dvomim da boš mel tolko volje
    Jaz vem, kako izrišeš kvadrat iz zvezdic. Vzameš papir in kuli. Potem pravokotni list spremeniš v kvadrat, nato tako dolgo rišeš zvezdice, da pobarvaš list. Imaš kvadrat. Easy as pasulj. Pa dve števili tudi znam seštet. To si imel čudne profesorje v srednji šoli.
    Nazadnje urejal Klemen; 14-07-2012 ob 18:01.

  7. #7
    Kr Nekaj
    Datum pridružitve
    Jul 2007
    Lokacija
    Maribor
    Objav
    608

    Privzeto

    No, tak pa zgleda izris tega v C#

    using System;
    using System.Collections.Generic;
    using System.Linq;
    using System.Text;

    namespace Risanje_Pravokotnika
    {
    class Program
    {
    static void Main(string[] args)
    {
    int a, b, i, j = 0;

    Console.Write("Vpišite stranico a: ");
    a = int.Parse(Console.ReadLine());

    Console.Write("Vpišite stranico b: ");
    b = int.Parse(Console.ReadLine());

    // Pogoj za vrednost a in b
    if ((a > 0) && (a < 81) && (b > 0) && (b < 21))
    {
    // Za izris pravokotnika uporabimo dve for zanki
    // Prva teče od 1 do (a) števila, ki smo ga vpisali
    for (i = 1; i <= b; i++)
    {
    // Druga teče od 1 do (b) števila, ki smo ga vpisali
    for (j = 1; j <= a; j++)
    {
    // Če je pogoj izpolnjen, izriši zvezdico,
    // v prvi in zadni vrstici je vsaj en pogoj vedno izpolnjen
    if ((i == 1) || (i == b) || (j == 1) || (j == a) /*|| (i == j) || (i+j==a+1)*/)
    {
    Console.Write("*");
    }
    // Če ni, pa izpiši presledek
    else
    {
    Console.Write(" ");
    }
    }
    // Ko se druga for zanka zaključi, gremo v novo vrstico in spet gledamo pogoj v if-u
    // oz. kaj se bo izpisalo
    Console.WriteLine();
    }
    }
    else
    {
    Console.WriteLine("Vrednost a mora biti med 1 in 80");
    Console.Write("Vrednost b mora biti med 1 in 20");
    }
    Console.ReadLine();
    }
    }
    }


    Imate vprašanje? Odgovor lahko najdete tukaj: T3 Answers / T4 Answers

    Moderatorji svoje delo opravljajo prostovoljno, zato niso dosegljivi 24 ur na dan.

Dovoljenja

  • Lahko pišete nove teme
  • Lahko pišete replike
  • Lahko dodajate priponke
  • Lahko urejate vaše prispevke
  •