zgodba moje prve igre Traviana ...
ne vem kdaj natančno sem sploh registrirala acc in NE, ne da se mi o tem spraševati še ptiča
recimo, da je bil začetek dokaj miren, razen v obdobju z zanimivimi igm-i spremljanega naskakovanja od C&M, me niti ni bilo veliko gor, ko sem se logirala sem malo poklikala surovinska polja, kakšno zgradbo postavila, farmala sem bolj malo, saj so me vedno pregovorili, da sem jih nehala napadati že po prvem napadu in tako sem večinoma brala navodila in se razgledovala po igri
ne glede na mojo takratno precejšno distanco do igre sem se razvijala dokaj solidno in bila kmalu v mojem kvadratku drugi najmočnejši acc
prva je bila soseda black wolf, nosilni acc kasneje razpadle wolfpack alianse
z minevanjem časa so se stopnjevali pritiski okolice in bilo mi je že res precej nadležno, da ni minil dan, ko bi ne prišel vsaj 1 igm, ki mi je ponujal vabilo za vstop v toaliono alianso
takrat še nisem razumela politike teh alians (pa še zdaj me kaj prida ne zanima), zato sem si postavila ambasado, ustanovila neko mini aliansiko, povabila notri še soseda saberčka in upala, da me že končno nehajo naskakovati z nadležnimi igm-i
pa temu ni bilo tako ...
prva se je oglasila black wolf, ob dejstvu, da sem z naselji tik ob njenih postajala iz dneva v dan močnejša od nje, mi je ponudila dve možnosti - prijatelj ali sovražnik, seveda sem se odločila za prvo, v aliansah nisem želela sodelovati, sem pa sprejela zavezništvo; tako je bila ženska pomirjena, jaz pa sem tudi imela mir pred njo
začetni tedni so minevali v zelo lepem sodelovanju med mojim acc in sosedom saber-jem
ker je bil moj acc bolje razvit, mi je bilo razumljivo, da branim tudi njegovega in tako sem se ob nekem napadu nanj zapletla v zelo prijetno čebljanje (beri: čisto sem znorela in mu zagrozila, da ga bom absofakinglutli sesula, če samo še 1x napade mojega saberčka) z igralcem boris11, ki mu je napad pač poslal
iz tega čebljanja se je razvilo krajše sodelovanje med njim in mano + moj kasnejši vstop v takratni Apollo
trajalo je natanko 2 tedna, da sem se pustila pregovoriti za v Apollo, ko pogledam sedaj nazaj te odločitve ne obžalujem akoravno me je ravno zaradi tega prestopa moja "prijazna" soseda black wolf začela bombati (rezultat : malo škode na mojem acc + malofejstveliko več škode na njenem in nje soigralca acc-u)
recimo, da je boris11 želel biti takrat moj Travian mentor; vedel je, da igram prvič, ni pa vedel, da ga bom kmalu prehitela po populaciji in številu vojske, in to krepko ... morda je ravno to bil povod za njegove kasnejše napade na moj račun - moje prvo razočaranje - in to navkljub dejstvu, da sva bila v krepkem zavezništvu - po reorganizaciji - on v AHA, jaz v AHA2
mislim, da sem nekako vzporedno s prej omenjenim sodelovanjem začela tudi spoznavanje z igralcem black moon, tamali mi je bil tako simpatičen in navihan, da sem mu začela pomagati na njegovem računu
ker je bil saber vedno manj aktiven a k sreči v varnem zavetju AHA2, sem se vedno bolj posvečala mojemu moonie-ju
roko na srce, fant je tudi precej vihrav in nepredvidljiv + močan napadalni acc in kmalu sem imela polne roke dela z njegovim acc
ko so ga vrgli ven iz AHA in je spucal ves napad na GodLike ter dal acc na zapiranje so se nanj kot plaz vsuli napadi celotne AAT alianse, black moon acc so zmrhovinili do konca a uspelo jim je prevzeti le eno naselje, 3 dni prestavljanja metre se JE splačaloin dvomim, da tamali sploh ve koliko vojske sem takrat izgubila, ko sem mu branila naselja
iiiiin takrat sem najbrž spet morala napisati kakšen nesramen igm igralcu K....., vodji takratne AAT
skozi najino pingponganje igm-ov sva se kar hitro ujela in kmalu je postal edini aktivni igralec na serverju s katerim sem bila v stiku ves čas in ker sem mu kmalu začela tudi sittati acc, je bilo razumljivo, da želim biti poleg njega v aliansi, to je bila tudi moja zadnja menjava alianse
ergo, če rezimiram, ker se je res 3much vsega še vmes zgodilo + da se ne prezadolgovezim =>
v svoji prvi igri Traviana sem :
1. z 26758 popa in 29imi naselji, brez sitterjev, brez dualov ... prišla na 54. mesto (eat me El ninjo)
2. imela v določenem trenutku proti koncu (pred WW-jem) preko 160k obrambe + nekaj napada
3. sittala WW
4. pomagala voditi alianso
5. imela skozi cel server več dela z drugimi acc-i, kot s svojim
6. spoznala nekaj res posebnih osebic, ki so mi prijetno popestile igranje Traviana in me zabavajo še sedaj s svojimi mimosunki, xie xie Tadej, Jan in Sebastian
7. spoznala, da so online igrarije tako kot rl - polne packarijic med soigralci
8. za noobieja server še kar zadovoljivo zaključila
in moj nick v igri?
nevtrino <= the small, neutral ones![]()