PDA

View Full Version : Slovnične napake T4



CM Matej
02-03-2011, 13:05
Če najdete v igri slovnično napako ali besedilo, ki ni prevedeno lahko to napišete v tej temi. Bodite točni, kje je ta napaka.

Dodatno:

-napišete napako, kje je in popravek.
-predlagate lahko tudi drugačen opis za zgradbe/enote.



Brez spama.

CM Matej
02-03-2011, 13:15
Opazil sem tam ko greš na proste parcele kjer postaviš zgradbo. Če tja klikneš imaš desno zgoraj en vprašajček. Tam piše Travian Answers namesto Travian vprašanja.

Še nekje sem opazil eno napako v eni nalogi samo se ne spomnem v kateri mislim da je pisalo zdj namesto zdaj. Skratka šlo je za slovnično napako.

Lp

Za answers je mišljeno ime strani. Zdaj ne vem, če ima smisel prevesti, ker je uradno pravo ime Answers oziroma Travian answers.
http://answers.travian.si/

Verjetno bo še kdo drug opazil napako v nalogah in napisal.

CM Matej
02-03-2011, 15:14
eno imate v opisu splošne debate:(

Seveda ste uporabnik vabljeni,

Popravljeno (Opis splošne debate).

CM Matej
03-03-2011, 16:59
NPC-razlaga tabele:
Prva črta kaže trenutno zalogo. Vdrugi črti lahko izbereš še eno porazdelitev. Tretja črta prikazuje razliko med staro in novo zalogo.

Manjka presledek :)

Se opravičujem za double post, ampak sem opazil še eno napako...

Tržnica, ko sprejmeš ponudbo in ti piše prihajajočo ponudbo ti piše takole:
Transport iz [DORF]

Namesto da bi pisalo naselje iz kjer prihaja piše to kar je označeno z rdečo.

Lp

Sem združil prispevka. Ni problema, da tu double postaš. Bolj se mi gre za popravljanje napak v igri. :)

Update se bo mogoče naredil ta teden ali pa ob koncu naslednjega tedna. Takrat upajmo, da bo pravilno popravljeno. Še enkrat hvala vsem, ki opozarjajo na napake.

NubCake1
04-03-2011, 01:51
dejte narest še opcijo "centriraj zemljevid" v pregledu vasice igralca, alpa vsaj sporocte naprej da se to vgradi v igro
+ kompatibilnosti IE8 in T4 je obupna ... ;)

To nismo mi krivi, ampak Nemci oz. bolje rečeno kar Microsoft, ker majo vedno svoje finte kak prikazat stran in nikoli ne upoštevajo standardov (tako kot Google in Firefox) in vedno majo neke svoje čudno rešitve, zato je težje napisat stran za IE oz. tako, da bi delovalo povsod, saj če napišeš za Firefox, moreš kar dosti spremenit, da bo lepo delovalo tudi na IE-ju, jaz ti priporočam, da ne uporabljaš M$ ampak Firefox oz. Google Chrome.

SiO4
04-03-2011, 01:52
to mi ni prav jasno kaj pomeni;
ko kliknem na heroja spodaj piše:

Tvoj heroj je na poti k dogodivščini nazaj v (-49|43).

čemu nazaj u?

AND_1
04-03-2011, 09:29
To nismo mi krivi, ampak Nemci oz. bolje rečeno kar Microsoft, ker majo vedno svoje finte kak prikazat stran in nikoli ne upoštevajo standardov (tako kot Google in Firefox) in vedno majo neke svoje čudno rešitve, zato je težje napisat stran za IE oz. tako, da bi delovalo povsod, saj če napišeš za Firefox, moreš kar dosti spremenit, da bo lepo delovalo tudi na IE-ju, jaz ti priporočam, da ne uporabljaš M$ ampak Firefox oz. Google Chrome.

Kar opisujes zgoraj je meni totalno jasni, ker kot pravim sem programer ... in ja ... js ce neki delam (spletno aplikacijo, recimo) potem moram podpreti vsaj stiri brskalnike (ie, ff, chrome, opera) vsasih tudi kaksnega vec ... in narocnike gladko boli k**** kolk se bom js namatrou in kolk casas bom porabu za to da bo stvar delovala v IE, njih zanima samo to ali dela ali ne.

Drgac tut js ne uporabljam IE, sem pa zanalasc sel sprobat kaksen je tam izgled ... in bil sem razocaran, ne mors ti dat produkta na trzisce brez testiranja ... me prav zanima ce je .com server tut podrt

EDIT: tut na .com je stvar podrta, teli tooltip-i jih malo zajebavajo pa slikce se ne prikazujejo v teh tooltipih =)

NubCake1
04-03-2011, 10:26
Kar opisujes zgoraj je meni totalno jasni, ker kot pravim sem programer ... in ja ... js ce neki delam (spletno aplikacijo, recimo) potem moram podpreti vsaj stiri brskalnike (ie, ff, chrome, opera) vsasih tudi kaksnega vec ... in narocnike gladko boli k**** kolk se bom js namatrou in kolk casas bom porabu za to da bo stvar delovala v IE, njih zanima samo to ali dela ali ne.

Drgac tut js ne uporabljam IE, sem pa zanalasc sel sprobat kaksen je tam izgled ... in bil sem razocaran, ne mors ti dat produkta na trzisce brez testiranja ... me prav zanima ce je .com server tut podrt

EDIT: tut na .com je stvar podrta, teli tooltip-i jih malo zajebavajo pa slikce se ne prikazujejo v teh tooltipih =)

Piši v Nemčijo, da se ponujaš za službo (če znaš popravit), da jim popraviš izgled za drugi najbolj uporabljen brskalnik (IE) :D Mogoče pa se bojo strinjali, če sami neznajo (kar dvomim, verjetno jim samo ni blo al pa še niso meli časa). (=

MiKeL
07-03-2011, 08:24
Pri postavljalcu pasti sem našel tole:

Ujetnikov ne moreš uporabljati/pobiti (ujete enote porabljajo žito naselju, kjer so bile izurjene!

Na koncu bi moral biti zaklepaj, če je že oklepaj na začetku.

CM Matej
07-03-2011, 13:25
Nekaj napak so popravili. Posti izbrisani, ker so se ponavljali.
Ste našli napako? Prilimajte jo sem :cool:

thymilus21
08-03-2011, 02:14
Konjenikova čelada
Čs urjenja v konjušnici zmanjšan za 10%.
pravilno
Konjenikova čelada
Čas urjenja v konjušnici zmanjšan za 10%.

Peca_slo
08-03-2011, 02:49
Pri umetnini piše:

Tvoji prebivalci začnejo spontano praznovati festival, brez potrebnee mestne

Pisati bi moralo:

Tvoji prebivalci začnejo spontano praznovati festival, brez potrebne mestne hiše

MiKeL
08-03-2011, 09:43
Ko greš na heroja in premakneš miško na nivo izkušenj piše :

Tvoj heroj rabi x izkušenj zadosego stopnje x.

AND_1
08-03-2011, 12:36
ce se odklikas na trznico in ko tece izmenjava med dvema vasicama se ti napise tole ...

Transport iz [DORF]
tule bi morali pisati ime tiste vasice od koder so trgovci na poti do mene ....

CM Matej
08-03-2011, 17:53
ce se odklikas na trznico in ko tece izmenjava med dvema vasicama se ti napise tole ...

Transport iz [DORF]
tule bi morali pisati ime tiste vasice od koder so trgovci na poti do mene ....

Kaj mi lahko za tole pošlješ printscreen na admin@travian.si ?
Hvala

Peca_slo
08-03-2011, 21:51
Ko si si naredil seznam farm, in hočeš potem eno farmo odstraniti te vpraša: res izbrisati?

Res bi se lahko začel z veliko začetnico

AND_1
08-03-2011, 22:16
Kaj mi lahko za tole pošlješ printscreen na admin@travian.si ?
Hvala

ob naslednji menjavi na trznici ... tokrat sem bil prepozen

thymilus21
09-03-2011, 02:19
Kaj mi lahko za tole pošlješ printscreen na admin@travian.si ?
Hvala
imaš sem ti jaz poslal

brusvilis
09-03-2011, 12:29
Tvoj heroj je na poti k dogodivščini nazaj v "koord".

http://ts2.travian.si/hero_inventory.php

Mora pisat "nazaj v"? :D

NubCake1
11-03-2011, 10:29
Ko si si naredil seznam farm, in hočeš potem eno farmo odstraniti te vpraša: res izbrisati?

Res bi se lahko začel z veliko začetnico

Mogoče bi bilo boljše -> Ste prepričani?

n0g00dah
11-03-2011, 12:32
na Zlatem klubu mate še vedno Inh-inhabitants verjetno

Peca_slo
11-03-2011, 15:31
Mogoče bi bilo boljše -> Ste prepričani?

Dobra ideja:rolleyes

AND_1
12-03-2011, 10:52
nisem vedel kam naj prpopam, bom kar sem .. ker gre za napako v igri.
Ko kliknes na grb alianse, da ti pokaze nove objave v forumu, in grem potem v doloceno temo pogledat, kliknes tam na tisti gumbek spodaj "pokazi zadnjo objavo", ki je poleg imena tistega igralca, ki je to napisal .... sistem pa te vrze na prvi post na prvi strani teme.

Anyone ?

brusvilis
14-03-2011, 19:26
Seznam farm

Spodaj je gumb, ki bi obkljukal vse farme. Napisano je PREVERI VSE (check all), kar je pravilno, toda ne v tem kontekstu. Bolj primerno oz. pravilno bi bilo izberi vse.

Vidim, da je enako pri porocilih in IGMjih.

tomaz1
15-03-2011, 20:18
pri majhnem povoju piše zadnji stavek takole:
Boj ne bo potekal! Ujel boš živali
?????? a ne bi moglo ti bit pri kletkah

sponzor
18-03-2011, 11:07
V tem naselju ni možna regeneracija tvojega heroja. You can Heroja je možno regenerirati le v prestolnici ali naselju, ki ima herojevo rezidenco.



you can je treba odstranit.

blueyes
20-03-2011, 12:12
Upam da ta še ni bila napisana: Ta napaka je pri NPC trgovanju, in je sledeča...

Prva črta kaže trenutno zalogo. Vdrugi črti lahko izbereš še eno porazdelitev. Tretja črta prikazuje razliko med staro in novo zalogo.

Mislim, da ni treba razlagati :)

n0g00dah
22-03-2011, 17:38
Skopljenec
nca m (ọ̄) harem so čuvali skopljenci / plemenski žrebci in skopljenci; pren., ekspr. duševni skopljenci.

wtf kje ste pa to najdl

brusvilis
22-03-2011, 22:12
Prevod iz anglescine:
http://en.wikipedia.org/wiki/Gelding

Rokovnjač
27-03-2011, 14:27
Pošiljanje surovin, druga stran, ko izpiše podatke o prejemniku. Opis prejemnikovega naselja je "Tarča:". Pa saj ga ne napadamo. Bolje bi bilo "Cilj:" ali kaj takega. Pa dobrodošla informacija na taisti strani bi bila, kateri aliansi prejemnik pripada.

tomaz1
04-04-2011, 19:55
ko rešuješ iz pasti svoje enote ti napiše
Rešil si 10 lastnih enot. Rešil bi lahko 8 lastnih enot.
številki sta zamenjani saj je bilo ujetih 10 mojih enot vrnilo pa se jih je 8 !!!

AND_1
06-04-2011, 20:41
na strani ~/hero_inventory.php

tvoj heroj bo okrepil naselje XY

moj heroj je že tam !!! tole bi mogl pisat mau drgac ;)
mogoce tvoj heroj JE v naselju XY

SiO4
03-05-2011, 19:35
Ni ravno slovnična napaka,če pa se še komu to godi naj popravijo.
pred spodnjim in za spodnjim so enote v zdravljenju.



AN BAN Pozdravi (regeneriraj) enote
(-AN\BAN)

Enote 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Prihod v 9:48:35 hob 04:19:47 uri

Rokovnjač
03-05-2011, 22:53
Ni slovnična napaka. Je pa prošnja/predlog. Če ne paše sem, pa moderatorja lepo prosim da post v ustrezno temo prestavi.

Torej, z zadnjo verzijo je bila uvedena, nekaterim všečna, funkcija, da pri pošiljanju surovin/napadov vpišeš prvi dve črki naselja in ti zadeva sama poišče ustrezne zadetke. No mene to zelo moti. Zato prosim/predlagam da se v nastavitvah omogoči izključitev te funkcije. Po starem, mi je že browser sam na dvoklik ponudil cel seznam zapomnjenih naselij. Se je dalo vse le z miško rešit, brez tipkanja. Če je bilo naselij preveč pa je bila dovolj že prva črka... Pa še bistveno hitreje je zadeva delala.

lp!

Artorius
03-05-2011, 23:24
Se povsem strinjam z Rokovnjačem. Sedaj je izbiranje vasi pri pošiljanju trgovcev ali pri pošiljanju vojske bolj zamudno. Če bi to dali kot opcijo v nastavitve, bi bilo res bolj elegantno.

LP

sketcher
04-05-2011, 07:23
Mislim, da vem za kaj gre....Včasih (še vedno na starejših verzijah)...ti je vklop plus računa omogočal vtipkavanje prvih dveh črk in s tem dobil avtomatski izpis lastne vasi. Zato sem vedno vasi poimenovala numerično....01,02,03 itd. Osebno mi je to vedno zelo ugajalo in bil je najhitrejši način. Nekaj dni nazaj...vidim da so se igrali na beti...vtipkam 02 in moram čakati, da se spodaj pojavi okence, ki najavi pravilno vas in nato klikniti to opcijo. Ne vem če se tole ravno da prilagajati....je pa definitivno bolj moteče.

So pa hv bogu tudi prilagodili seznam vasi na desni. Zdaj lahko vidim vse vasi iz štarta (sprva si lahko videl samo prvih 8...ostale nad to št. so bile skrite)...poprej sem morala klikati na povezavo "naselbine" in preko tistega dosegati vasi nad št. 8. Me je pa vedno zanimalo, kako te vasi dosežejo tisti, ki nimajo plus računa in ne klikajo "naselbine"....preko profila? No ni važno...samo da je mimo. :P

Rokovnjač
03-06-2011, 00:33
Saj ne vem, a je to v tej temi spamanje, sam ne vem kam drugam s temi travmami. :)

Zelo, zelo bi si želel na reportih od skavtanj enak gumb "Pnovi napad", kot je na reportih od napadov.

In pa tale že prej omenjena zadeva:

...nekaterim všečna, funkcija, da pri pošiljanju surovin/napadov vpišeš prvi dve črki naselja in ti zadeva sama poišče ustrezne zadetke. No mene to zelo moti. Zato prosim/predlagam da se v nastavitvah omogoči izključitev te funkcije. Po starem, mi je že browser sam na dvoklik ponudil cel seznam zapomnjenih naselij. Se je dalo vse le z miško rešit, brez tipkanja. Če je bilo naselij preveč pa je bila dovolj že prva črka... Pa še bistveno hitreje je zadeva delala...lp!
Zadeva je še posebej problematična na počasnih povezavah (prek telefona recimo), vtipkaš prvi črki in čakaš, čakaš, čakaš... No pol se pa mogoče le kaj zgodi. :)

V izogib nejasnosti: Preden so to uvedli, je za to enostavno poskrbel brskalnik sam, le "autocomplete" funkcijo si moral imet vključeno (ali kakorkoli se že temu reče). Zdaj so pa v tem polju to nekak onemogočili in uvedli svoj način iskanja vasi.

lp!

P.S.
Če tole ne paše sem, prosim moderatorja, da me napoti na ustrezno mesto.